poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Podstawowe przyczyny braku efektów na redukcji

Podstawowe przyczyny braku efektów na redukcji.

W dzisiejszym artykule przedstawię podstawowe zasady jakie musimy przestrzegać podczas redukcji.
Jak zawsze będzie krótko, zwięźle i na temat.

1. Nieodpowiednio zbilansowany deficyt kaloryczny.

Niektórzy ludzie przechodząc na zdrowe odżywianie mając na celu redukcje wagi
nie oblicza swojego deficytu. Jest to bardzo istotna sprawa gdyż tak jak
robienie masy mięśniowej zależy od odpowiedniej nadwyżki kalorycznej tak
odchudzanie zależy od ujemnego bilansu. Krótko mówiąc organizm musi dostać
trochę mnie niż potrzebuje.

2. Nieodpowiednie produkty.

Tutaj głównie należy zainteresować się tematem węglowodanów. Skuteczna redukcja
powinna się opierać głównie na cukrach złożonych. Posiadają niski indeks glikemiczny
więc nie będziemy mięc gwałtownych i wysokich skoków insuliny, która odpowiada za
odkładanie się tkanki tłuszczowej. Do menu należy włączyć ciemne makarony,
ciemne pieczywo(najlepiej własnej roboty), ryż brązowy, kasze gryczaną, jaglaną
oraz płatki owsiane.

3. Brak ćwiczeń siłowych.

Wiele ludzi może się nie zgadzać ale taki trening pobudza w silny sposób nasz układ
nerwowy produkując testosteron oraz hormon wzrostu. Związki te przyczyniają sie
do lepszego spalania tłuszczu.

Powyższy artykuł ma charakter bardziej ogólnikowy. Warto zwrócić uwage, że wyznacznikiem
efektów nie jest sama kontrola wagi ale także mierzenie obwodów oraz zdjęcia porównawcze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz